Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ Πεντέλης

Ξημερώματα της 12/10 διαταράξαμε την ασφάλεια και την τάξη σε μια φιλήσυχη γειτονιά όπως είναι τα Μελίσσια. Με μπουκάλια στα χέρια και με την ακαταμάχητη θέληση για επίθεση στο εδώ και το τώρα, επιτεθήκαμε στο ΑΤ Πεντέλης, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά, πως οι μπάτσοι είναι πιο ανήκανοι από ποτέ. Όλα όσα γράφτηκαν και διαδόθηκαν, στα ΜΜΕ, ήταν μια επίδειξη εντυπωσιασμού και αποτελεσματικότητας των κρατικών μηχανισμών καταστολής ώστε ο πολίτης να νιώθει ότι το “κακό” νικήθηκε και πλέον μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η επίθεση αυτή δεν έγινε συμβολικά ή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ως μια πράξη πολέμου ενάντια στο κράτος.

Δεν επιτιθόμαστε στους μπάτσους ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή και την “βιαιότητα” τους. Δεν ενστερνιζόμαστε αυτήν την άποψη, διότι μας φέρνει πάντα στη θέση του θύματος. Θεωρούμε τους εαυτούς μας, ξεκάθαρα, εχθρούς του κράτους και της εξουσίας του και αυτομάτως δεν περιμένουμε από αυτούς καμία δίκαιη μεταχείριση, δικαιοσύνη, ευγένεια ή ανθρωπιά. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μπάτσοι. Υπάρχουν μόνο μπάτσοι και εξουσιαστές.

Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με το κράτος, γι’αυτό επιτιθόμαστε και θα επιτιθόμαστε με κάθε ευκαιρία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε μέχρι να εκκενωθεί μία ακόμη κατάληψη ή να συμβεί ένας ακόμη φόνος από μπάτσους ή ένας πολιτικός κρατούμενος να ξεκινήσει μία ακόμη απεργία πείνας. Δεν περιμένουμε κανένα κάλεσμα από τον αναρχικό χώρο για να λάβουμε δράση. Το θεωρούμε αυτονόητο. Δεν πιστεύουμε – ούτε και θέλουμε – πως οι καταστροφικές μας επιθυμίες και το πάθος μας πρέπει να περιοριστούν, λόγω των συνθηκών, είτε να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούμε. Η κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούμε ήταν χθες.

Πολλοί νέοι σύντροφοι (και κάποιοι όχι τόσο νέοι που δείχνουν να ξεχνούν εύκολα) έζησαν και επαναπαύτηκαν με την κυβέρνηση του Συριζα, άφησαν τους εαυτούς τους να υποκύψουν στον φόβο από την προπαγάνδα και τον απειλητικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας. Άφησαν τους εαυτούς τους να αρρωστήσουν από τις φήμες και τον γενικευμένο πανικό. Πολλοί από εμάς ξέχασαν τα “ένδοξα” χρόνια του παρελθόντος όπου υπήρχαν συγκρούσεις, από μεριάς μας, κόσμος στους δρόμους και στα οδοφράγματα με πολύωρες συγκρούσεις με τους μπάτσους. Καταλήψεις, δυναμικά μπλοκ σε πορείες, νυχτερινές δράσεις κτλπ. Ξέχασαν ή δεν γνώριζαν πως η καταστολή δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά κάτι σύμφυτο σε κάθε κυβέρνηση, με μόνη διαφορά τον τρόπο εφαρμογής της. Ο Συριζα το εφάρμοσε διακριτικά (τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της θυτίας του), όμως κατάφερε να αποσυντονίσει μεγάλο μέρος κοινωνικής σύγκρουσης και να “πνίξει” σχεδόν τα πάντα σε μια κατάσταση ειρήνης. Για εμάς άλλαξαν μόνο οι μορφές και οι στρατηγικές. Κάθε κυβέρνηση, κάθε πολιτικό κόμμα, κάθε αντιπροσώπευση της επιβληθείσας τάξης είναι και θα είναι ο στόχος μας.

Η ΝΔ δειξήγαγε μια καμπάνια βασισμένη στην προπαγάνδα, τα fake-news και τις υπερβολές. Πιστεύουν πως στρατιωτικοποιώντας την πόλη θα πετύχουν κάτι, όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις επιθέσεις κατά των ομάδων ΜΑΤ, είτε άλλες δράσεις στην περιοχή των Εξαρχείων. Δεν κατάφεραν να σταματήσουν τίποτα και ας γέμισαν την γειτονιά με ΜΑΤ 24/7, μπάτσους με πολιτικά ρούχα ακόμη και με συνεχώς υπτάμενα drones. Ταυτόχρονα, δεν κατάφεραν να σταματήσουν ούτε το ναρκεμπόριο ή οποιαδήποτε άλλα εγκλήματα που διαπράτονται καθημερινά σε αρκετές περιοχές της Αθήνας. Στην πραγματικότητα, η εγκληματικότητα αυξήθηκε. Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να κρύψουν από την κοινή θέα πολλά από αυτά τα γεγονότα.

Η επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου και η δική μας ενάντια στο ΑΤ Πεντέλης κατέριψαν την προπαγάνδα της Ν.Δ, καθώς δεν είναι άξιοι να προστατέψουν ούτε τα αστυνομικά τους τμήματα.

Ένας ακόμα λόγος που επιλέξαμε σαν στοχοθεσία το ΑΤ Πεντέλης είναι γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. Αυτή τη στιγμή, τα Εξάρχεια είναι το επίκεντρο της προσοχής και της “ασφάλειας”, και πιστεύουμε ότι συγκεντρώνοντας τις επιθέσεις και τις συγκρούσεις σε ένα μόνο μέρος της πόλης μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει παρά θετικές. Δεν θέλουμε βέβαια σε καμία περίπτωση να μην αναγνωρίσουμε την ιστορικότητα και την πρακτική αξία των Εξαρχείων, ούτε να τα παραδώσουμε αμαχητί. Δεν μας αρκεί να περιοριστούμε στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων. Είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική, η επιτήρηση για το κράτος, με το να συγκεντρώνει τα ταραχοποιά και ανεπιθύμητα στοιχεία της κοινωνίας, σε μια περιοχή της μητρόπολη.

Τα Εξάρχεια δεν είναι ένα ζωντανό μουσείο πολιτικού ακτιβισμού ή μια νησίδα εναλλακτισμού και υποτηθέμενης “ελευθερίας”, γιατί αν μιλάμε υπό αυτούς τους όρους τότε θέλουμε να τα κάψουμε συθέμελα μαζί με αυτούς που τα ρομαντικοποιούν και τα φετιχοποιούν. Στόχος μας λοιπόν είναι, να γίνουν όλες οι γειτονιές της πόλης κέντρα εξέγερσης και επίθεσης. Τα ψέματα τελείωσαν και όλοι όσοι θελουν να αποκαλούν τους εαυτούς τους εχθροί του συστήματος, ήρθε η ώρα να λερώσουν τα χέρια τους και να αφήσουν τα πάρτυ και το ρεφορμισμό στην άκρη. Γιατί στα λόγια και στα κείμενα είμαστε όλοι συγκρουσιακοί και επικίνδυνοι αλλά οι πράξεις μας καθρεφτίζουν ποιοι πραγματικά είμαστε. Επιθυμία μας είναι να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση πέρα από κάποια οικοδομικά τετράγωνα και μερικούς δρόμους. Να καταρίψουμε τα όρια που βάζουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας, χωρίς να μας κυριεύει ο τρόμος, την κρατική προπαγάνδα όπως επίσης και τις άρρωστες και υπερβολικές φήμες που κάποιοι δειλοί διαδίδουν.

ΜΕΧΡΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΦΛΩΡΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μηδενιστική ταξιαρχία

PD1: Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τα ΜΜΕ, αναφέροντας πως οι μπάτσοι καταδίωξαν και προσήγαγαν τους ανθρώπους που πραγματοποίησαν την επίθεση είναι απολύτως ψεύτικες. Φτάσαμε μέχρι την είσοδο του Α.Τ. και καθώς καίγαμε τα οχήματά τους και την είσοδο, οι μπάτσοι που είχαν βάρδια δεν έκαναν τίποτα πέρα απ’το να ουρλιάξουν και να κρυφτούν. Αφού εξαφανιστήκαμε στις σκιές, ακολουθώντας το σχέδιό μας, κάθε συμμετέχοντας της επίθεσης διέφυγε απ’την περιοχή χωρίς κανένα πρόβλημα. Για ακόμη μια φορά οι μπάτσοι, ανήκανοι και άχρηστοι ως συνήθως, προσήγαγαν όποιον τυχαίο βρήκαν στην περιοχή, όπως συνηθίζουν να κάνουν.

PD2: Αλληλεγγύη με τα εξεγερμένα αδέρφια/αδερφές της Χιλής όπου για μια ακόμα φορά μπάτσοι και στρατός προσπαθούν να καταστείλουν το πάθος για εξέγερση, σε ότι μας βυθίζει στην εξαθλίωση. Μια ζεστή αγκαλιά σε όσους, που παρά τους νεκρούς και τα πυρά, δεν το βάζουν κάτω δείχνοντας πως η θέληση για ελευθερία είναι ανίκητη.

PD3: Ας κάνουμε αυτόν τον χειμώνα πολύ ζεστό. Ούτε βήμα πίσω.

(Πηγή: athens.indymedia.org)

Αφήστε μια απάντηση