About us

“Χωρίς αμφιβολία, η εποχή μας …προτιμά την εικόνα από το αντικείμενο, το αντίγραφο από το πρωτότυπο, την αναπαράσταση από την πραγματικότητα, το φαίνεσθαι από το είναι… Το ιερό γι αυτήν δεν είναι παρά η ψευδαίσθηση και το ανίερο η αλήθεια. Η μάλλον, το ιερό εξυψώνεται στο μέτρο που η αλήθεια υποβιβάζεται και διευρύνεται η ψευδαίσθηση, έτσι ώστε η αποκορύφωση της ψευδαίσθησης να αποτελεί επίσης γι αυτή, την αποκορύφωση του ιερού “.                                                                                                                                                            Feuerbach

Είναι αλήθεια πως στις μέρες μας έχουμε αφήσει πολύ πίσω την εποχή όπου η γνώση και η πληροφορία είτε αποκρυπτόταν είτε διοχετευόταν από πάνω προς τα κάτω ελεγχόμενα και με το σταγονόμετρο. Αντίθετα ζούμε στην εποχή της υπερσυσσώρευσης της πληροφορίας, την εποχή του βομβαρδισμού των υποκειμένων από χιλιάδες πληροφοριακά ερεθίσματα σε βαθμό που το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο : Μπροστά στην υπέρογκη και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία κάθε είδους πληροφορίας η ατομική συνείδηση συνθλίβεται και παραμένει αποχαυνωμένη.
Το νέο blog traces of fire κάνει την εμφάνιση του ακριβώς αυτήν την εποχή διεκδικώντας να απαλλοτριώσει λίγο χώρο από το αχανές πληροφοριακό πεδίο όπου εκατομμύρια άχρηστες πληροφορίες διακινούνται ανά πάσα στιγμή, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα ψηφιακό σταυροδρόμι της εξεγερτικής αναρχομηδενιστικής θεωρίας. σε αυτήν τη προσπάθεια μας δηλώνουμε εξαρχής πως δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε αντικειμενικοί και γιαυτό δεν επιθυμούμε το blog μας να είναι ένα ακόμα διαδικτυακό κινηματικό μέσο αντιπληροφόρησης (χωρίς σε καμία περίπτωση να παραγνωρίζουμε ή να αμφισβητούμε την αξία τους και την συμβολή τους) αλλά αντίθετα θέλουμε να είμαστε ένα ξεχωριστό, αυτόνομο κομμάτι μέσα στο ευρύτερο μωσαϊκό της αναρχικής blogόσφαιρας που θα προωθεί κυρίως θέματα που άπτονται μιας αμιγούς εξεγερτικής και αναρχομηδενιστικής οπτικής. Εξάλλου δεν είναι τα αντικειμενικά διαδικτυακά μέσα αντιπληροφόρισης που εκλείπουν στις μέρες μας, (καθώς υπάρχει πληθώρα αυτών) ενώ από την άλλη ελάχιστος χώρος έκφρασης υπάρχει για την δική μας τάση. Στόχος μας λοιπόν δεν είναι να ανταγωνιστούμε εχθρικά άλλες σελίδες αλλά να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε στην διάδοση εκείνων των θεωρητικών και πρακτικών αναλυτικών εργαλείων που μας ενδιαφέρουν προσωπικά.
Μακριά από οποιαδήποτε τάση φετιχισμού ενός αντιδραστικά αέναου ετεροκαθορισμού, μακριά από τον εγκλωβισμό μας σε άγονες ακαδημαϊκές και φιλοσοφικές μηδενιστικές φλυαρίες που ακροβατούν ανάμεσα σε σχετικιστικές υπερβατολογίες και αυτάρεσκους κομπασμούς, μακριά από μια κενή και άνευρη επανάληψη ποιητικών τσιτάτων εμείς φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε πρώτα απ’ όλα έναν πειραματισμό. Έναν πειραματισμό που αποσκοπεί στην προώθηση αναρχομηδενιστικών σκεπτικών που μπορεί να προέρχονται από διάφορες εποχές και σχολές, προκειμένου να συνεισφέρουμε στην κριτική όπλιση καλοακονισμένων εξεγερτικών συνειδήσεων. Γιατί ο δικός μας αναρχομηδενισμός δεν παύει να είναι πρώτα απ’ όλα εξεγερτικός και να γοητεύεται από το όραμα της ολοκληρωτικής καταστροφής του υπάρχοντος.

Traces of Fire