Χιλή: Στη μνήμη του Renzo Novatore – Εικονοκλάστης, Αντι-Δογματικός, Ατομικιστής, Μηδενιστής και πάνω απ ‘όλα Αναρχικός

(Λάβαμε 30/11/17)

“Η ανθρωπότητα είναι δηλητηριώδης, σιχαμερή, μια γλοιώδης εκκλησία όπου όλοι έχουν ένα είδωλο να λατρεύουν ως φετίχ και ένα θυσιαστήριο πάνω στο οποίο θα θυσιάσουν”

– Στον Κόσμο των Φαντασμάτων,  R. Novatore

Ο σύντροφος Renzo Novatore, με το ψευδώνυμο Abele Rizieri Ferrari, γεννήθηκε στις 12 Μαΐου 1890 στην Arcola, σε μια Ιταλική πόλη που βρίσκεται στην επαρχία της La Spezia. Αντιπροσώπευε τον «εικονοκλαστικό αναρχισμό», πολέμησε με ιδέες και όπλα την εξουσία ώσπου πυροβολήθηκε από τους καραμπινιέρους σε μια ενέδρα που έλαβε χώρα στις 29 Νοεμβρίου 1922.

Όταν διαβάζουμε και αναλύουμε τις ιδέες και τις ενέργειες του Renzo Novatore στο παρόν, μπορούμε να τις ερμηνεύσουμε μέσα από διάφορες οπτικές γωνίες, αλλά αναλύοντας τες μέσα από την αναρχομηδενιστική τάση μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη συνεισφορά του στην θεμελίωση του εικονοκλαστικού λόγου και της πρακτικής ατομικισμός – μηδενισμός – αναρχισμός.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και η κριτική στην κοινωνίας (οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή) ως σημείο προέλευσης για τις κακές συνήθειες της ανθρωπότητας. Επιπλέον, οι αντιλήψεις του συντρόφου μέσα από τα γραπτά του για την ίδια τη ζωή είναι κάτι που πρέπει να αγαπηθεί στο σύνολο του με όλες τις αντιφάσεις του, όχι σαν μια άσκηση εγωκεντρισμού ή περιφρόνησης προς τον άλλο, αλλά ως θεμελίωση του Εγώ, το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί ως η ιδέα που γνωρίζουμε σήμερα του «να είσαι ο εαυτός σου», η αγάπη για τη φύση, η ευχαρίστηση της καταστροφής, η απόρριψη όλων των ηθικών αξιών και η ευχαρίστηση, ναι, η πιο αγνή ευχαρίστηση που μας δίνει την επιθυμία να ξεκινήσουμε τον εαυτό μας από το τίποτα. Γιατί υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της εξάρτησης και της ατομικότητας, όσο αυξάνεται η εξάρτηση τόσο περισσότερο χάνετε το στοιχείο της ατομικότητας και αντίστροφα. Έτσι λοιπόν, ο τελευταίος προμαχώνας της ελευθερίας βρίσκεται μέσα στον καθένα μας, πέρα ​​από οποιαδήποτε πλειοψηφία ή συμφωνία.

“Αλλά κάτω από το φανταχτερό πνεύμα του δημοκρατικού πολιτισμού, οι υψηλότερες πνευματικές αξίες έχουν πέσει, έχουν καταστραφεί”. Η θαυματουργή δύναμη, η βάρβαρη ατομικότητα, η ελεύθερη τέχνη, ο ηρωισμός, η μεγαλοφυΐα, η ποίηση έχουν χλευαστεί, γελοιοποιηθεί, συκοφαντηθεί. Όχι στο όνομα του “εγώ” αλλά στο όνομα του “συλλογικού” Όχι στο όνομα της “μοναδικότητας” αλλά στο όνομα της κοινωνίας”

– Προς το δημιουργικό τίποτα,  R. Novatore

Αυτές είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα σύνολο ιδεών που μπορούμε να αναγνωρίσουμε ως σημαντικές συνεισφορές και επιρροές στο μονοπάτι που ταξιδεύουν μερικοί – και μερικές φορές είναι λίγοι – .

Ο Novatore δεν ήταν μόνο συγγραφέας διαφόρων θεωρητικών και ενδελεχών γραπτών, αλλά ήταν κομμάτι πολλών ενεργειών και απαλλοτριώσεων του ασταμάτητου αγώνα ενάντια σε όλες τις μορφές εξουσίας. Αναγνωρίζοντας τον Novatore ως μέρος της ιστορίας της πάλης ενάντια στην εξουσία, αναγνωριστούμε και τους εαυτούς μας ως μέρος αυτής της ιστορίας. Και βλέπουμε τους εαυτούς μας ως συμμετέχοντες στον πόλεμο ενάντια σε κάθε κράτος και κυριαρχία, καταστρέφοντας όλες τις ηθικές αξίες και κατανοώντας το άτομο ως θεμελιώδες μέρος της εξέλιξης της ζωής και την αρχή όλων των αντανακλαστικών και αντιφάσεων μας.

Επειδή τίποτα και τα πάντα δεν αποτελούν ένα ωραίο παιχνίδι λέξεων για να κάνετε συνθήματα και να γεμίζετε φυλλάδια, γιατί τα συνθήματα και τα φυλλάδια πρέπει να συνοδεύονται από ενέργειες ώστε να είναι σε αρμονία, ας εφαρμόσουμε τις ιδέες μας στην πράξη.

Ο άδειος και παθητικός μηδενισμός είναι άχρηστος, ας καταστρέψουμε αυτήν την μόδα με την αναρχομηδενιστική δράση σαν σύγκρουση αστεριών σε μια σκοτεινή νύχτα που κινούνται χαοτικά και συνωμοτικά.

Σήμερα υπάρχουν πολλοί εμπνευσμένοι από τους Bruno Filippi και Renzo Novatore που είναι αφοσιωμένοι στην εξέλιξη των αντικοινωνικών τάσεων, από τη Χιλή στην Ελλάδα και σε όλες τις γωνιές του κόσμου ο πόλεμος συνεχίζεται …

Μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του υπάρχοντος … για τον θρίαμβο του εαυτού και την ήττα της εξουσίας!

!Renzo Novatore, Παρόν!

(Μετάφραση Traces of Fire)

Αφήστε μια απάντηση