Ιταλία: Επιχείρηση Scripta Manent – 7 ακόμη αναρχικοί στοχοποιούνται για την ανατρεπτική τους ενότητα (02/06/2017)

(Λάβαμε 5/6/17)

Το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου, η DIGOS [πολιτική αστυνομία] γνωστοποίησε ότι έκλεισε ο κύκλος της έρευνας για τα εγκλήματα 270bis (ανατρεπτική ενότητα) και 414 (εγκληματική παράκληση)  για 7 αναρχικούς, 4 από αυτοί είναι συντάκτες του Croce Nera Anarchica [Αναρχικός Μαύρος Σταυρός]  και οι άλλοι 2 από το RadioAzione και το Anarhija.info, προσθέτοντας επίσης, για να την κάνουν πιο “θεαματική”, τους τρομοκρατικούς σκοπούς που είχαν οι σύντροφοι. Για τους 2 από αυτούς προστέθηκε επίσης το άρθρο 280 (επίθεση με σκοπό τρομοκρατίας), σχετικά με επίθεση, με εκρηκτικά, που υπογράφηκε από την FAI / FRI κατά του δικαστηρίου της Civitavecchia.

Η ειδοποίηση  δεν συνδυάστηκε με έρευνα και οι συμμετέχοντες δεν συνελήφθησαν.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι αυτό το κύμα κατηγοριών, το οποίο ανέκαθεν αναλάμβανε να οργανώνει ο εισαγγελέας Roberto Maria Sparagna, αποτελεί επέκταση της Scripta Manent, για την οποία η πρώτη ακρόαση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενημερώσεις.

(Πηγή : http://croceneranarchica.it/)

(Μετάφραση Traces of Fire)

 

One Reply to “Ιταλία: Επιχείρηση Scripta Manent – 7 ακόμη αναρχικοί στοχοποιούνται για την ανατρεπτική τους ενότητα (02/06/2017)”

Αφήστε μια απάντηση