Σαντιάγο, Χιλή: Πύρινο οδόφραγμα σ’ εθνική οδό

Στις πεντέμιση τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Νοέμβρη, εκμεταλλευτήκαμε την παρούσα συγκυρία γενικής απεργίας [για το συνταξιοδοτικό] και του κλίματος ξεσηκωμού που φαινόταν να πλησιάζει για κείνη τη μέρα, με σκοπό να κάνουμε εμφανείς τις ανταγωνιστικές απέναντι στην εξουσία θέσεις μας, μακριά από συνθήματα της κοινωνίας των πολιτών και ρεφορμισμού, καθώς και διεκδικήσεων που απλά θωρακίζουν το κυρίαρχο σύστημα. Μαζευτήκαμε από νωρίς για να διακόψουμε τη ροή των οχημάτων επί της εθνικής οδού Παναμερικάνα, σηκώνοντας οδόφραγμα, πετώντας φυλλάδια και κρεμώντας ένα πανό σε κοντινή αερογέφυρα.

Έχοντας επίγνωση πως κάθε στιγμή είναι πρόσφορη για δράση, εκμεταλλευτήκαμε αυτή τη συγκυρία μαζικής αναμπουμπούλας για να παράξουμε τη ρήξη με τις θέσεις των πολιτών που απαιτούν την αντικατάσταση ενός μοντέλου με κάποιο άλλο χωρίς να αμφισβητούν το αίτιο της σύγκρουσης που τους κινεί, και που είναι η ίδια η εργασία και οι συνθήκες που την υπαγορεύουν ως κάτι υποτίθεται το απαραίτητο.

Γιατί για μας είναι απαραίτητο να φέρουμε την ένταση σε κάθε πιθανό χώρο και να μην αφήσουμε τις απόψεις της κοινωνίας των πολιτών ή των ρεφορμιστών να κερδίσουν τον δρόμο.

Να βγούμε για να μπαχαλέψουμε κάθε γωνιά του κόσμου, δίχως να κάνουμε εκπτώσεις στον λόγο μας, αλλά τοποθετούμενοι με αποφασιστικότητα για τις επιθυμίες μας να δώσουμε ζωή στην αναρχία.

Άμεση, επιθετική και πολύμορφη δράση ενάντια σε κάθε εξουσία, σε όλους τους χώρους!

Δύναμη και αλληλεγγύη στα συντρόφια Νάταλυ Καζανόβα, Χουάν Φλόρες και Ενρίκε Γκουσμάν, που στις 4 Νοέμβρη προβλέπεται να περάσουν από ακροαματική διαδικασία στο πλαίσιο προετοιμασίας της δίκης τους.

Δύναμη και αλληλεγγύη στα συντρόφια της “υπόθεσης PDI”, που στις 7 Νοέμβρη θα αντιμετωπίσουν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας εναντίον τους [η δίκη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 21/10, αλλά πήρε αναβολή], και στους αιχμάλωτους μαπούτσε που κατηγορούνται για την υπόθεση εμπρησμού της έπαυλης Λούσινγκερ-Μακέυ στις 4/1/2013 ενόψει της επερχόμενης δίκης εναντίον τους.

Δύναμη και αλληλεγγύη στις/ους μαχόμενες/ους αιχμάλωτες/ους σε όλο τον ντουνιά και σε όσες/ους βαδίζουν στην παρανομία πάνω σε τούτη τη Γη. Η φωτιά μας ας σας συνοδεύει.

fil11 fil21

Το φυλλάδιο γράφει:

Δεν είναι το σύστημα των συντάξεων που πρέπει ν’ αλλάξει, είναι οι συνθήκες ζωής που επιβάλλει το κράτος και το Κεφάλαιο που πρέπει να καταστραφούν, μαζί με τις εξουσιαστικές και πολιτισμένες συμπεριφορές μας!

Γιατί η εργασία είναι μια δραστηριότητα επιβεβλημένη με τη βία, που δεν προκύπτει από πηγαία βούληση, από χαρά, αλλά από μια βούληση υποταγμένη στη λειτουργία αυτής της μεγα-μηχανής που δουλεύει ασταμάτητα καταναλώνοντας τις ζωές μας.

Γιατί μας μοιάζει αποκρουστική αυτή η κανονικότητα που μας τρώει από τα μέσα, που μας στερεί τη ζωή εν ελευθερία, την ατομικότητα και αυτονομία μας, την ικανότητά μας ν’ αποφασίσουμε και να καθορίσουμε μόνοι/ες μας πώς θέλουμε να ζήσουμε και να συσχετιστούμε.

Γιατί απεχθανόμαστε αυτή την ασφυκτική ρουτίνα. Γιατί αρνούμαστε να ζήσουμε μια ζωή εξημερωμένη σε μια κοινωνία ιεραρχική, μέσα σε μια πόλη που επεκτείνεται αδιάκοπα, ισοπεδώνοντας αρχέγονα δάση, ποτάμια και τα οικοσυστήματά τους.

Γιατί αρνούμαστε κάθε μορφή εξουσίας, μιας και θεωρούμε τους εαυτούς μας ικανούς να ζήσουμε αυτόνομα, δίχως νόμο, δίχως κράτος, δίχως εξουσία, δίχως κοινωνικές συμβάσεις, μονάχα ελεύθερα συσχετιζόμενες/οι κι αυτοκαθοριζόμενες/οι.

Σήμερα αποφασίσαμε να διακόψουμε τη ροή οχημάτων επί της εθνικής οδού Παναμερικάνα, κεντρικό αυτοκινητόδρομο στον οποίο κυκλοφορεί διαρκώς μια τεράστια ποσότητα εμπορευμάτων και εργατικού δυναμικού/μοντέρνων σκλάβων που επιτρέπουν σε αυτό το σύστημα να συνεχίζει να λειτουργεί.

Γιατί τα συνθήματα που προτάσσει σήμερα η κοινωνία των πολιτών δεν είναι παρά μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν αυτό το σύστημα θανάτου.

Σήμερα παραλύουμε την εύρυθμη λειτουργία της μέρας σου για να δυναμιτίσουμε τη βαρετή ζωή σου, φωνάζοντας στη διαπασών:

Ούτε δουλειά, ούτε ιεραρχίες, ούτε έλεγχος επί των συνθηκών της ζωής μας.

Αρκετά με την ανάθεση της ζωής μας σε ξένα χέρια.

Κλέψε τη ζωή σου και ανάλαβε την ευθύνη.

Θάνατος στους αρχηγούς και σ’ όποιον μοστράρει την εξουσία του.

Να καταστρέψουμε τον πολιτισμό και κάθε κοινωνική οργάνωση όπου υπάρχει κυριαρχία.

Πόλεμο ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Για τη συνολική απελευθέρωση.

Ζήτω η αναρχία.

Να μην εμβαθύνουμε σε ένα σύστημα που μας εξοντώνει. Να εμβαθύνουμε στο αντάρτικο που κατατρέφει το σύστημα και την κυριαρχία.

στα ισπανικά

(Πηγή : contrainfo)

Αφήστε μια απάντηση