Εμπρησμός αυτοκινήτων στο Κολωνάκι, για τον Μαύρο Ιούλη

Στις 22 Ιουνίου τα καθήκια της γερμανικής αστυνομίας ζώσανε πάλι την κατάληψη Rigaer 94 μετά από μήνες που ολόκληρη η περιοχή Nordkiez έχει ανακυρηχθεί “ζώνη κινδύνου” με συνεχείς ελέγχους και αστυνομοκρατία. Ακόμα και έτσι ομως, δεν κατάφεραν να περιορίσουν την συγκρουσιακότητα σε αυτή την γωνιά του Βερολίνου.

Ως αναρχικοί, δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην επέλαση της εξουσίας ενάντια στις δομές ή ατομικότητες που μοιραζόμαστε μαζί τους κοινές επιθυμίες εξέγερσης και καταστροφής του υπάρχοντος είτε στο Βερολίνο είτε στην Αθήνα είτε οπουδήποτε.

Βέβαια πιστεύουμε πως δεν πρέπει να περιορίζουμε τις εκρήξεις αναρχικής βίας μόνο σαν αμυντική αντίδραση στις επιθέσεις της εξουσίας (εκκενώσεις, συλλήψεις, κτλ.) Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να περνάμε στην επίθεση με κάθε διαθέσιμο μέσο χωρίς να περιμένουμε κάποιο χτύπημα για να απαντήσουμε. Λόγους για να περνάμε πάντα και πρώτοι στην επίθεση έχουμε και με το παραπάνω.

Στην Nordkiez μπορεί η συγκρουσιακότητα να είναι μία διαρκής συνθήκη, σε πολλές άλλες ομως περιπτώσεις η ύπαρξη καταλήψεων ή άλλων “κινηματικών” δομών χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για την διατήρηση του κατεστημένου και την αναβολή της επίθεσης. Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί μ’αυτά τα μέρη είναι η “αυτοεκκένωση τους” για το σπάσιμο της κανονικότητας και την απελευθέρωση της σύγκρουσης μεσα στην πόλη.

Την νύχτα της 5 Ιουλίου πήγαμε μία βόλτα από το Κολωνάκι και ξεκινήσαμε να πυρπολούμε αυτοκίνητα αδιακρίτως ώστε η φωτιά να επεκταθεί ανεξέλεγκτα σε κάθε πιθανό όχημα σαν μία χειρονομία συνενοχής με την Rigaer 94 και στα πλαίσια του καλέσματος για ένα Μαύρο Ιούλη. Και γιατί πάντα υπάρχει λόγος για να χορτάσουμε τις καταστροφικές μας ορέξεις.

Η αδιάκριτη πυρπόληση αυτοκινήτων είναι για εμάς μία από τις πολλές μορφές άμεσης επίθεσης στον πολιτισμό και την κοινωνία των πειθήνιων σκλάβων αφού η λειτουργία των μηχανών έχει πρωταρχική σημασία για την αλυσίδα παραγωγής και κατανάλωσης. O κύριος ρόλος τους είναι η μεταφορά στην δουλειά ή στους χώρους κατανάλωσης και αλλοτριωτικής “διασκέδασης” και στην μαζική νοοτροπία των πολιτών – καταναλωτών συμβολίζουν το κοινωνικό status, την αγοραστική δύναμη και την προσωπική επιτυχία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Χαοτικές συμπεριφορές σε διαρκή εξέγερση, FAI/ ELF

(Πηγή: contrainfo)

Αφήστε μια απάντηση