Σαντιάγο, Χιλή: Εμπρηστική επίθεση εναντίον λεωφορείου Transantiago στη μνήμη του Mauricio Morales

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 26ης Μαϊου 2017, περίπου 20 κουκουλοφόροι έφυγαν από το USACH (Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο της Χιλής) για να κατασκευάσουν οδοφράγματα στη γωνία Matucana και Romero, όπου κατάφεραν να σταματήσουν ένα λεωφορείο 513 της Transantiago που ανήκε στην εταιρεία Metbus.

Αφού οι επιβάτες και ο οδηγός εξήλθαν από το λεωφορείο, έπειτα τυλίχθηκε στις φλόγες και διέφυγαν από την περιοχή οι κουκουλοφόροι.

Η αστυνομία έφτασε γρήγορα για να προσπαθήσει να σβήσει τη φωτιά, ενώ σύντομα βρήκε τα τρικάκια από τη δράση διαμαρτυρίας που είχαν απομείνει στο δρόμο.

Την επόμενη μέρα, ο δήμαρχος της μητροπολιτικής περιοχής Claudio Orrego καταδίκασε τους υπεύθυνους.

Η δράση ήταν μέρος των πολυάριθμων επιθέσεων και προπαγάνδας που διεξήχθησαν στη μνήμη του αναρχικού συμπατριώτη  Mauricio Morales, ο οποίος πέθανε στις 22 Μαΐου 2009, μεταφέροντας μια εκρηκτική συσκευή κοντά στην Σχολή Φρουρών Φυλακών.

** Αντίγραφο του φυλλαδίου που βρέθηκε στο σημείο**

Πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που φυσικά εγκαταλείψατε αυτό το σύγχρονο αηδιαστικό σύγχρονο κόσμο; Έχει πραγματικά σημασία? Δεν μας ενδιαφέρει. Ο χρόνος είναι μόνο χρόνος και το μέλλον είναι αβέβαιο, η επίθεση είναι εδώ και τώρα … υπάρχει ένα δώρο που καίγεται και εκρήγνυται! Ένα δώρο του πολέμου!

Ένα νέο έτος από το θάνατο του Mauricio Morales!

Κάτω τα κλουβιά της πολιτισμένης κοινωνίας!

Ignacio, Kevin και Joaquin στο δρόμο!

Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους!

(Πηγή : insurrectionnewsworldwide.com)

(Μετάφραση Traces of Fire)

One Reply to “Σαντιάγο, Χιλή: Εμπρηστική επίθεση εναντίον λεωφορείου Transantiago στη μνήμη του Mauricio Morales”

Αφήστε μια απάντηση