Χιλή: Συντονισμένες δράσεις του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων και του Μετώπου Απελευθέρωσης Γης

630,846,2,3

Μέσω αυτής και μόνο της προκήρυξης αναλαμβάνουμε την ευθύνη για μια σειρά από ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από διάφορους πυρήνες δράσεις του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων και του Μετώπου Απελευθέρωσης Γης σε άτυπο συντονισμό τον μήνα Σεπτέμβρη σε διάφορα σημεία του Σαντιάγιο και της επαρχίας του Αραούκο.

– 16/9: Σαμποτάζ με ισχυρή κολλητική ουσία σε τρεις κλειδαριές χασάπικου στην επαρχία του Αραούκο.

– 16/9: Σαμποτάζ με ισχυρή κολλητική ουσία στις δύο βασικές πύλες εισόδου σφαγείου στην επαρχία του Αραούκο. Επιπλέον πετάχτηκαν μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου και γράφτηκε η φράση “Ζωική Απελευθέρωση”.

-17/9: Επίθεση με μπογιές στην πρόσοψη του λούνα παρκ “Parque Mampato” επί της οδού Καμίνο Μιλιπίγια στο Σαντιάγο.

– 19/9: Σαμποτάζ με ισχυρή κολλητική ουσία σε υποκαταστήματα της αλυσίδας φαρμακίων Cruz Verde στην επαρχία του Αραούκο. Συνολικά μπλοκαρίστηκαν τέσσερις κλειδωνιές των βασικών εισόδων δύο υποκαταστημάτων.

-21/9: Οδόφραγμα με κορμούς, κοτρώνες και μπάζα σε σιδηροδρομική γραμμή στο Σαντιάγο, όπου γράφτηκε επίσης η φράση “Απελευθέρωση της Γης” και το ακρωνύμιο “ELF”.

– 23/9: Αντισπισιστικά συνθήματα στους δρόμους του Σαντιάγο με κύριο σύνθημα “Απελευθέρωση ζώων, ανθρώπων και της γης”.

– 24/9: Αντισπισιστικά συνθήματα σε δρόμους στην επαρχία του Αραούκο, σε ένα φαρμακείο γράφτηκε “Τα φάρμακα είναι θάνατος, η ζωοτομία είναι θάνατος”, και σε ένα χασάπικο το σύνθημα “Οι σφαγείς αξίζουν μονάχα τα χειρότερα” και τα ακρωνύμια ALF και ELF.

-25/9: Επίθεση με μπογιές στην πρόσοψη χασάπικου στο Σαντιάγο, όπου επίσης αφέθηκε ένα χαρτί με τη φράση “Απελευθέρωση των Ζώων”.

-25/9: Καταστροφή κάμερας υψηλής ανάλυσης υποκαταστήματος της Banco Estado στο Πουδαουέλ του Σαντιάγο, όπου έπεσε στη μάχη ο αναρχικός Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ.

-26/9: Επίθεση με βεγγαλικά στο τμήμα της αστυνομίας ερευνών της Χιλής στο Κανιέτε της επαρχίας του Αραούκο όπου μεταφέρθηκε ο αναρχικός Χοακίν Γκαρσία, μετά την εκ νέου αιχμαλωσία του ενόσω ήταν στην παρανομία.

Ο σπισισμός. Το θέαμα, ο θάνατος και τα πειράματα σε ζώα στα τσίρκα, στα ροντέο, στα φαρμακεία, στα εργαστήρια κτλ. Τα φράγματα, οι βιομηχανίες και μηχανές που καταστρέφουν το άγριο και φυσικό περιβάλλον. Η φυλακή ως δομή τιμωρίας και απομόνωσης. Ο καπιταλισμός. Το κράτος. Όποιος αναπαράγει, τροφοδοτεί και υπερασπίζεται αυτές τις πρακτικές κι αυτούς τους θεσμούς. Είναι και θα ‘ναι εχθροί μας.

Η αντεπίθεσή μας, με αφετηρία τη συγγενικότητα ανάμεσα σε συντρόφια, τροφοδοτεί την ίδια την πρακτική του αγώνα ενάντια σε όλα όσα προαναφέρθηκαν κι επιδιώκει να συνεισφέρει στη συνολική απελευθέρωση. Αυτή την τόσο ποθητή κι άπιαστη απελευθέρωση, που αντί να την περιμένουμε βγαίνουμε να τη συναντήσουμε μέσω της επίθεσης στο εδώ και στο τώρα. Ίσως να μην δούμε ποτέ αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης και κυριαρχίας να γκρεμίζεται, αλλά αυτό δεν μας σταματά από το να κάνουμε πράξη τις ιδέες που ενστερνιζόμαστε.

Στέλνουμε ένα χαιρετισμό σαμποταδόρικο σε όσα μαχίμια αντιστέκονται με θάρρος και αποφασιστικότητα στην φυλακή γιατί έδρασαν ενάντια στις δομές αυτού του σάπιου κόσμου. Στη μνήμη όλων των συντρόφων που έπεσαν νεκροί στον εν εξελίξει πόλεμο για την συνολική απελευθέρωση.

Για τον άτυπο συντονισμό αναμεταξύ εγγυτήτων!

Σαμποτάζ στην κυριαρχία!

Δύναμη στις/ους αιχμάλωτες/ους!

Μνήμη για τις πεσούσες και τους πεσόντες!

Απελευθέρωση ζώων, ανθρώπων και γης!

Συνολική απελευθέρωση!

Πυρήνες Δράσης Συσχετιζόμενοι Ελεύθερα
Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων/Μέτωπο Απελευθέρωσης Γης

στα ισπανικά

(Πηγή : contrainfo)

Αφήστε μια απάντηση