Untitled

liceoDarioSalas_1 liceoDarioSalas_2

Στις 18 Αυγούστου 2016 οργανώθηκε μια δράση ως απάντηση στο κάλεσμα για εμπρηστική αλληλεγγύη στα συντρόφια που είναι έγκλειστα για την «υπόθεση PDI». Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν μπλοκαρίσματα δρόμων έξω από λύκεια και πανεπιστήμια σε διάφορα σημεία του Σαντιάγο. Χαιρετίζουμε όσες κι όσους υπερασπίζονται τα αιχμάλωτα συντρόφια με τη δράση τους στο δρόμο και αντιμάχονται τους τρισάθλιους και γνωστούς από πάντοτε φονιάδες.

Στο λύκειο Νταρίο Σάλας ακρατικές ατομικότητες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκρούστηκαν με την μπατσαρία. Μετά από κάμποσες πετυχημένες επιθέσεις με εμπρηστικές βόμβες, η ένταση κορυφώθηκε. Το τεθωρακισμένο όχημα ρίψης νερού των μπάτσων έσπασε τις τζαμαρίες του κεντρικού φουαγέ του λυκείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 5 σπουδάστριες/ές, 2 εξ αυτών με τραύματα μέτριας σοβαρότητας. Μια σπουδάστρια χτυπήθηκε από θραύσματα και γυαλιά που την τραυμάτισαν στο στομάχι, στα πόδια και στα μπράτσα, συν του ότι υπέστη κατόπιν λιποθυμικό επεισόδιο, αφότου οι μπάτσοι πέταξαν δακρυγόνα στο σημείο όπου λάμβανε τις πρώτες βοήθειες απ’ τα συντρόφια της. Ένας άλλος σπουδαστής υπέφερε κόψιμο στο αντιβράχιο. Και οι δυο μεταφέρθηκαν από καθηγητές στα επείγοντα του νοσοκομείου Posta Central, όπου έραψαν τις πληγές της συντρόφισσας κι έκαναν 6 ράμματα στο χέρι του συντρόφου.

Αργότερα όργανα της εγκληματολογικής υπηρεσίας των καραμπινιέρων LABOCAR μπήκαν στο λύκειο και πραγματοποίησαν έρευνες για υποτιθέμενη εξακρίβωση της ευθύνης του μπάτσου που χειριζόταν το τεθωρακισμένο ρίψης νερού, ήταν σαφές όμως πως η πρόθεσή τους ήταν να τσιμπήσουν ίχνη γενετικού υλικού (DNA) που θα μπορούσαν να συνδέσουν συντρόφια με την εμπρηστική δράση.

Χαιρετίζουμε εκ νέου το θάρρος και τη γενναιότητα όσων περνάνε στην επίθεση, στέλνουμε μια δυνατή και μαχητική αγκαλιά στα τραυματισμένα συντρόφια και τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Κι επίσης, ελπίζουμε πως το δόλιο έργο της LABOCAR δεν θα καταλήξει σ’ ένα νέο «κυνήγι μαγισσών» εις βάρος όσων αποφασίζουν να οπλιστούν με βενζίνα.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤXΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤXΣ!!!

liceoDarioSalas_labocar

(Πηγή : contrainfo)

Αφήστε μια απάντηση